سپیدارتک
0

پیشرفت سیستم‌ تشخیص چهره در شناسایی صورت افراد دارای ماسک‌

سیستم‌ تشخیص چهره در شناسایی صورت افراد دارای ماسک‌

بر اساس تحقیقاتی که NIST انجام داده است طی چند ماه اخیر شناسایی چهره اشاخصی که ماسک بر روی صورت دارند پیشرفت شگرفی داشته است.

تا پیش از این تصور می شد که شناسایی اشخاصی که ماسک بر روی صورت دارند، کار مشکلی است. اما تحقیقاتی که در مؤسسه‌ی ملی استانداردها و فناوری ایلات متحده انجام شده است، نشان می دهد که این کار امکان پذیر است و طی ماه های اخیر طی بررسی هایی که روی بیش از 150 چهره انجام شده است این موضوع پیشرفت های چشمگیری داشته است.

کاری که این مرکز تحقیقاتی انجام داد این بود که در ماه جولای 2020 الگوریتم شناسایی چهره اشخاصی که به طور داوطلبانه حاضر شده بودند آنها را در اختیار این مرکز قرار دهند را مورد بررسی قرار داد. نتایج اولین بررسی هایی که در ماه جولای انجام شده بود اصلا رضایت بخش نبود و این موضوع طبیعی هم بود. به هرحال تشخیص چهره در شرایطی که دهان و بینی اشخاص پوشانده شده باشد واقعا کار مشکلی به نظر می رسد.

این تحقیق بر پایه تعیین میزان نرخ تشخیص درست بنا نهاده شده بود. به این معنا که هر الگوریتم چه میزان چهره را به درستی تشخیص می دهد. در جولای 2020، این نرخ در حدود 5 تا 50 درصد بود.

بهترین الگوریتم برای تشخیص چهره

شرایط جدیدی که در کشورهای مختلف در دنیا بوجود آمده است که همه افراد ناگزیر به استفاده ماسک هستند ضرورت ایجاد یک الگوریتم قوی در این زمینه را برای همه بیشتر احساس می شود. تا پیش از این الگوریتم هایی که در این زمینه وجود داشت احتمال خطای آنها برای افراد بدون ماسک در حدود 0.3 درصد بود. این در حالیکه است که ما در ماه جولای احتمال تشخیص افراد دارای ماسک را در حد 5 درصد داشتیم.

در این مرکز تحقیقاتی پس از بررسی بیش از 152 الگوریتم تشخیص چهره که از روی چیزی در حدود 6.2 میلیون عکس انجام شده بود این نتیجه به دست آمد که این الگوریتم ها با سرعت خوبی در حال پیشرفت هستند.

در گزارشی که از سوی این مرکز منتشر شده است آمده است:

ما در زمانی که کرونا هنوز تا این اندازه همه گیر نشده بود نتایج بهتری از الگوریتم های موجود در آن زمان برای شناسایی افراد ماسک دار داشتیم اما بعد از آنکه کرونا تبدیل به یک اپیدمی شد و همه کشورها با آن درگیر شدند ما هم به الگوریتم های بهتری دست پیدا کردیم تا جاییکه در حال حاضر ما بهترین الگوریتم های ممکن را در اختیار داریم.

بر اساس این گزارش نرخ تطبیق نادرست در 8 الگوریتم در نهایت به زیر 0.05 درصد رسیده است که که از بین آنها 6 الگوریتم در وب سایت این مرکز ارایه شده است.

در آزمایش هایی که این مرکز انجام می داد از عکس های مربوط به پاسپورت ها و عکس هایی که در مرزهای زمینی و هوایی از مسافران گرفته شده بود استفاده می شد که برای انجام این آزمایش با ویرایش عکس ها بر روی صورت آنها ماسک قرار داده می شد و بنابراین از چهره واقعی انسان ها استفاده نمی شد.  این موسسه اعلام کرد که برای انجام این آزمایش نمی توانسنتد از ماسک های متنوع استفاده کنند و همه آنها آبی رنگ و از نوع پزشکی بودند و بنابر ادعای پژوهشگران تغییر رنگ و تغییر مدل ماسک ها و میزان پوشش آنها بر روی صورت می تواند در نتیجه کار تاثیرگذار باشد.

کشور ایالات متحده در طرح بیومتریک خود از سیستم های پیشرفته تشخیص چهره در فرودگاه ها و مرزهای خود استفاده می کند و چهره مسافران را با عکس روی ویزای آنها تطبیق می دهد. تحقیقات این مرکز بر روی عکس اشخاص مهاجر انجام شده که دارای حقوق حریم خصوصی کمتری بوده و اطلاعات کمتری نیز از آنها تا کنون جمع آوری شده است.

امیدواریم از مقاله فوق که در زمینه هوش مصنوعی بود، خوشتان آمده باشد.

به نظر شما این مطلب چه اندازه مفید بود؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

نظرات کاربران

نظرات پس از بررسی مدیریت منتشر خواهند شد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 − شش =