سپیدارتک
0

زیمنس ، غول صنعتی اروپا

زیمنس ، غول صنعتی اروپا

شرکت زیمنس، یک شرکت بین‌المللی با بیش از ۱۷۵ سال سابقه، در حوزه‌های گوناگون فعالیت دارد. این شرکت آلمانی در زمینه‌های صنعت، انرژی، بهداشت و درمان، و زیرساخت و شهرها به فعالیت می‌پردازد. از سال ۱۸۴۷، زیمنس با تاسیس تلگراف برقی توسط “Werner von Siemens” آغاز به فعالیت کرد و به طور پیوسته توانسته نقش بسیار مهمی در توسعه فناوری‌های مختلف ایفا کند.

در طول تاریخ، زیمنس گسترش فعالیت‌های خود را به صورت چشمگیری در زمینه‌های مختلف از جمله اتوماسیون صنعتی، فناوری اطلاعات، انرژی، بهداشت، و اتوماسیون ساختمانی ادامه داد. این شرکت نه تنها به عنوان یک پیشوای صنعت آلمان، بلکه به عنوان یک بازیگر برجسته در صحنه جهانی به‌شمار می‌رود.

تاریخچه زیمنس پر از اتفاقات مهمی است که این شرکت را به عنوان یک غول صنعتی در آلمان و جهان تبدیل کرده است. با تأسیس شرکت زیمنس انرژی و توسعه بخش‌های مختلف مانند زیمنس گاسما و زیمنس هلثی نیریز، این شرکت جایگاه برجسته‌ای در صنعت آلمان کسب کرده است.

تکنولوژی‌های زیمنس

شرکت زیمنس به توسعه تکنولوژی‌های متنوع از جمله هوش مصنوعی اختصاص داده است. بخش تحقیق و توسعه این شرکت از دهه ۱۹۷۰ به مسائل هوش مصنوعی می‌پردازد.

زیمنس به عنوان یک شرکت فناوری چندصنعتی، در حوزه‌های گوناگون تکنولوژی ارائه می‌دهد. تعدادی از تکنولوژی‌های برجسته زیمنس عبارتند از:

  • فناوری بیوماتریکس (BioMatrix Technology): این تکنولوژی در زمینه تصویربرداری از نوع MRI استفاده می‌شود. این فناوری به انسانی‌تر کردن فرآیندهای تصویربرداری مغناطیسی کمک می‌کند و مثال‌هایی از آن عبارتند از سنسور BioMatrix Beat برای ردیابی ضربان قلب بدون نیاز به استفاده از الکترودهای ECG.
  • میل‌سنتر تکنولوژی (BCT Software): زیمنس با همکاری با BCT، ماژول‌های نرم‌افزاری افزونه برای راه‌حل‌های نرم‌افزاری Siemens DI توسعه می‌دهد. این ماژول‌ها شامل دسته‌بندی، اطمینان از کیفیت، مدیریت خروجی و ادغام Teamcenter می‌شوند.
  • تحقیق و توسعه (R&D): واحد تحقیق و توسعه زیمنس همواره به دنبال راه حل‌های نوین و بهتر برای توسعه فناوری‌های مختلف است.
  • دستاوردهای فناوری (Technological Milestones): زیمنس در زمینه‌های مختلفی از جمله فناوری اطلاعات و ارتباطات، تولید و توزیع انرژی، فناوری حمل و نقل، فناوری درایو و اتوماسیون، و کالاهای مصرفی، دستاوردهای مهمی داشته است[4].

درباره فعالیت شرکت زیمنس در ایران

شرکت زیمنس، یکی از شرکت‌های فناوری و مهندسی برتر جهان، فعالیت‌های متنوعی در ایران داشته است. اطلاعات از مراتنی مبنی بر توقف یا تغییر فعالیت‌های زیمنس در ایران نمی‌آید.

در اواخر ماه مرداد سال ۱۳۹۷ (اوت ۲۰۱۸)، زیمنس آلمان اعلام کرد که به دنبال تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران، فعالیت‌های خود را در این کشور متوقف می‌کند. این تصمیم جزئی از تدابیر شرکت در پاسخ به تحریم‌های آمریکا بوده است.

تاریخچه شرکت زیمنس

تاریخچه شرکت زیمنس

استارت اولیه ی این شرکت در سال ۱۸۴۷ با طراحی و ساخت یک پوینتر تلگراف توسط ورنر فون زیمنس ۳۰ ساله زده شد. سپس وی و دوستش جورج هالسکه با مشارکت و همکاری همدیگر، کمپانی تولید تلگراف را با عنوان Siemens & Halske جهت طراحی و ساخت تلگراف های جدید و نوین تاسیس نمودند و با ۱۰ نفر نیرو کار خود را آغاز کردند. در سال ۱۸۴۸، زیمنس آلمان پیمانی را جهت توسعه ی نخستین خط تلگراف فاصله ی دور در اروپا بست که قرار بود به روش زیرزمینی از برلین تا فرانکفورت پیاده سازی شود. این پروژه ی عظیم در نهایت پس از حدود ۶۷۰ کیلومتر کابل کشی در سال ۱۸۴۹ پایان یافت و اولین کاربرد و استفاده ی چشمگیر از این خط تلگراف پس از انتخاب فرمانروای آلمان، فریدریش ویلهلم چهارم بود که از طریق این خط، خبر منصوب شدن او به سرعت و در کمترین زمان ممکن از فرانکفورت به برلین رسید.

زیمنس و روسیه

نخستین قرارداد خارجی شرکت زیمنس در سال ۱۸۵۳ با دولت روسیه منعقد شد. این پروژه در راستای اجرای خط تلگرافی از ورشو تا پروس امضا شده بود. می توان گفت این پروژه نقطه ی عطفی برای آغاز فعالیت های شرکت زیمنس بود و پس از آن قراردادهای بعدی به تدریج به سمت این شرکت سرازیر گشتند. با افزایش قراردادها، جهت عملکرد بهتر و با کیفیت تر، این شرکت مرکز تولیدی دیگری را در شهر سن پترزبورگ به مدیریت کارل فون زیمنس برادر کوچک ورنر، احداث نمود. همین مرکز نوپا، عملیات ساخت و اجرای پروژه ی ۹۰۰۰ کیلومتری خط تلگراف روسیه را پذیرفت و با موفقیت نیز به اتمام رساند.

زیمنس در انگلستان

دو سال بعد، تعمیرات خطوط تلگراف روسیه نیز به همین مرکز سپرده شد که مهمترین عامل توسعه و پیشرفت چشمگیر آن در اندک زمان ممکن بود. تا اینکه در سال ۱۸۵۵ مرکز سن پترزبورگ به یک شرکت و مجموعه ی مستقل تبدیل شد و کارل زیمنس به پاس تمام تلاش ها و موفقیت هایش، به مدیریت آن گماشته شد. این موفقیت های پی در پی و بزرگ در روسیه سبب رشد و پیشرفت قابل توجه شرکت زیمنس مستقر در برلین نیز شد و در سال ۱۸۵۶ نرخ صادرات محصولات زیمنس به چیزی حدود ۸۰ درصد رسیده بود که در مقایسه با رقبای موجود در بازار آن زمان، عدد قابل توجهی بوده است.

زیمنس در انگلستان

گسترش این مجموعه ی صنعتی تنها به روسیه ختم نشد و تنها ۳ سال پس از تاسیس پایگاه اصلی شرکت، مرکز فروش و نمایندگی آن ها در انگلستان نیز راه اندازی شد و ویلیام زیمنس، مدیریت آن را برعهده گرفت و نهایتا در سال ۱۸۵۸، مرکز لندن نیز به زیرمجموعه ای مستقل تبدیل گشت. محور اصلی فعالیت های شعبه ی لندن طی چندین سال متمادی در عرصه ی فروش کابل های زیر دریا بود. چند سال بعد، در سال ۱۸۶۳ شرکت زیمنس جهت استقلال از تولید کننده های کابل انگلیسی، پایگاه تولیدی مستقل خود را در نزدیکی لندن و در منطقه ی وولویچ احداث کرد و گام بزرگی در عرصه ی تولید کابل های زیر دریا برداشت. نکته ی بسیار جالب در راستای فعالیت های آغازین شرکت زیمنس برنامه ی اشتراک سود با کارمندان بود که نشانگر اهمیت نیروی کار و افزایش انگیزه در آن ها، حتی ۱۵۰ سال پیش در صنعت فنی و مهندسی آلمان است.

اتوماسیون صنعتی زیمنس

در واقع شرکت زیمنس (siemens) یکی از ارائه دهندگان برجسته ی راهکارهای اتوماسیون زیمنس (automation) است که شامل سخت افزارها (cpu)، نرم افزارها و خدمات مربوط به اتوماسیون صنعتی می شود. این شرکت پورتفولیو گسترده ای از محصولات (لوازم و قطعات زیمنس) و خدمات را ارائه می‌دهد که به مشتریان کمک می‌کند، تا فرآیندهای صنعتی خود را بهینه کنند و کارایی و بهره وری را افزایش دهند.

اهمیت اتوماسیون صنعتی

اهمیت اتوماسیون صنعتی

در اتوماسیون صنعتی به دلیل استفاده از ماشین آلات مختلف بسیاری از فعالیت‌های پرتکرار و پرزحمت توسط ماشین انجام شده و دیگر نیازی به مداخله انسان وجود ندارد. به این صورت ارزش خطوط تولیدی بیش از قبل افزایش می‌یابد.

ظهور اتوماسیون صنعتی نسبت به سیستم‌های مکانیزه مزایای زیادی به همراه داشت. در صنایع مختلف نیازی به مداخله انسانی وجود ندارد و انسان کمترین نقش را در تولید محصول ایفا می‌کند. در بسیاری از موارد نیروی انسانی کمتری موردنیاز است و بسیاری از مشاغل انسانی از بین رفت. اما همچنان نیز مشاغل مختلفی در این زمینه وجود دارد. البته با استفاده از اتوماسیون صنعتی برخی از مشاغل جدید نیز برای انسان‌ها ایجاد شد.

به نظر شما این مطلب چه اندازه مفید بود؟

میانگین امتیازات ۳ از ۵
از مجموع ۲ رای
برچسب‌ها:, ,

نظرات کاربران

نظرات پس از بررسی مدیریت منتشر خواهند شد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده + چهارده =