سپیدارتک
0

شناسایی قایق‌‌های ماهیگیری متخلف با کمک هوش مصنوعی امکان‌پذیر شد.

شناسایی قایق‌‌های ماهیگیری متخلف با کمک هوش مصنوعی

پژوهشگران با ترکیب چند فناوری از جمله هوش مصنوعی توانستند حدود 900 قایق ماهیگیری غیرقانونی را در آب‌های کره‌‌ی شمالی شناسایی کنند.

تعداد بسیاری از قایق‌های ماهیگیری چینی، هنگام صید در آب‌های کره‌ی شمالی، شناسایی شدند. سیستم ردیابی در این قایق‌ها به‌توسط مالکان آن‌ها غیرفعال شده بود؛ ولی پژوهشگران با کمک سایر فناوری‌ها آن‌ها را شناسایی کردند. صید غیرقانونی این قایق‌های چینی، با استفاده از ترکیب هوش مصنوعی، سیستم‌های راداری و داده‌های ماهواره‌‌ای شناسایی شد.

قایق های ماهیگیری متخلف با کمک هوش مصنوعی شناسایی می شوند

ژورنال Science Advances با انتشار مقاله‌ای از جزئیات شناسایی این مجموعه‌ی بزرگ قایق‌‌های ماهیگیری چینی پرده برداشت: این مجموعه در سال ۲۰۱۷ و 2018 به ترتیب شامل ۹۰۰ و ۷۰۰ قایق می‌شد؛ آن‌ها چیزی در حدود ۱۶۰ هزار تن سرپاور پرنده (نوعی ماهی مرکب) و اقیانوس اطلس (معروف به سرپاور پرنده ژاپنی) را به ارزش تقریبی 500 میلیون دلار صید کرده بودند. سازمان ملل متحد در سال ۲۰۱۷، کره‌ی شمالی را به دلیل آزمایش‌های بالستیک، از ماهیگیری در آب‌های خارجی تحریم کرد؛ بنابراین فعالیت‌ قایق‌‌های ماهیگیری چینی با تحریم سازمان ملل متحد علیه کره‌ی شمالی مغایرت داشته است.

قایق‌هایی که سیستم موقعیت‌یابی خود را غیرفعال می‌کنند، شناسایی را دشوار خواهند کرد. صید غیرقانونی، به اکوسیستم آبی مناطق تحت حفاظت آسیب رسانده و ماهیگیران قانونی را با کمبود منابع مواجه می‌کند. این در حالی است که یافتن قایق‌های غیرقانونی با سیستم‌‌های راداری و ردیابی به‌راحتی انجام نمی‌گیرد؛ از این رو عنوان «ناوگان‌های تاریک» را برای آن‌ها برگزیدند. همچنین اگر قایق‌ها فعالیت قانونی داشته باشند و موقعیت خود را برای سیستم‌های ردیابی کشورشان بفرستند، بازهم موقعیت آن‌ها برای عموم در دسترس نبوده و سیستم آن‌چنان شفاف نخواهد بود.

دانشمندان بسیاری از کره‌ی جنوبی، ژاپن، استرالیا و ایالات‌متحده در پژوهشات اخیر حضور داشتند؛ آن‌ها با ترکیب چهار فناوری، امکان کسب اطلاعات از قایق‌های متخلف را فراهم کردند. ترکیب فناوری‌ها به این دلیل است که در صورت عدم استفاده‌ی قایق‌ها از برخی ابزارهای موقعیت‌یابی بتوان آن‌ها را شناسایی کرد. سیستم شناسایی خودکار(AIS) ، تصاویر راداری، تصویربرداری مادون‌قرمز و عکس‌هایی با رزولوشن بالا، چهار فناوری ترکیب‌شده هستند.

AIS یک سیستم ردیابی است و شباهت بسیاری با GPS دارد. در این سیستم برای ارسال موقعیت قایق در دریا، از ترانسپوندر استفاده می‌شود؛ این ردیاب اطلاعات دقیقی از حرکت قایق را نشان می‌دهد، ولی در قایق‌های محدودی از آن استفاده می‌شود. اگر قایقی از موقعیت‌یاب‌های مرسوم استفاده نکند، در رادارهای عمومی نمایش داده نشده و به ‌اصطلاح «تاریک» شناخته می‌شود. درنتیجه، تمام قایق‌هایی که از AIS استفاده کرده بودند، به طریق بنادر چین وارد دریا شده و در همان آب‌های چین به ماهیگیری پرداختند.

هوش مصنوعی از  ماهیگیری ماهیگران متخلف جلوگیری می کند.

کشورهای ژاپن، کره جنوبی، چین و روسیه با چالشی به‌عنوان صید غیرقانونی ماهی مرکب روبه‌رو هستند.

چگونگی شناسایی ماهیگیران متخلف به کمک هوش مصنوعی

برای اینکه بتوان به شکل دقیق‌تری قایق‌ها را ردیابی کرد، داده‌های AIS به دست آمده، با تصاویر ثبت‌ شده از فناوری تصاویر راداری ماهواره‌ای ترکیب می‌شوند. تصویربرداری ماهواره‌ای توانایی عبور از موانع دید مانند ابرها را داشته و امکان شناسایی کشتی‌های بزرگ فلزی برای پژوهشگران فراهم می‌شود؛ هرچند که این فناوری تمام اقیانوس‌ها را پوشش نمی‌دهد.

 (VIIRS) Visible Infrared Imaging Radiometer نام فناوری دیگری است که با سایرین ترکیب می‌شود. این فناوری مادون‌قرمز، با بررسی تصاویر ماهواره‌ای ثبت‌شده در شب، کشتی‌هایی که از نورهای روشن برای جذب ماهی مرکب به سطح آب استفاده کرده‌اند را شناسایی می‌کند. در کنار استفاده از تصاویر با رزولوشن بالا، برای بررسی نوع کشتی‌ها و فعالیت آن‌ها، ممکن است وجود ابر‌ها شفافیت تصویر در این فناوری را محدود کرده و نتوان از رزولوشن کافی بهره‌مند شد؛ بنابراین نظارت بر ناوگان‌های ماهیگیری در برخی مواقع و مناطق هنوز هم دشوار است.

پژوهشگران یک شبکه‌ی عصبی محرمانه را به‌منظور آسان‌تر شدن فرایند شناسایی، آموزش داده‌اند. این شبکه، بر اساس الگوی ماهیگیری مشخص، به شناسایی کرجی‌های ماهیگیری می‌پردازد. در آب‌های هدف تحقیق، این کشتی‌های ماهیگیری شامل بخش وسیعی از کشتی‌های خارجی می‌شوند. پژوهشگران با استفاده از شبکه‌ی عصبی، موقعیت ناوگان ماهیگیری را شناسایی کرده و سپس با کمک تصاویر ماهواره‌ای، قایق‌ها و ابعاد ناوگان را بررسی و تائید می‌کنند. خوب است بدانید که با استفاده از این فناوری، سه هزار قایق چوبی کوچک با نورهای کمتر شناسایی شده که سال ۲۰۱۸ در آب‌های روسیه ماهیگیری غیرقانونی داشته‌اند و احتمالاً به کره‌ی شمالی تعلق دارند.

دانشمندان با ترکیب این فناوری‌ها، قادر به شناسایی فعالیت‌هایی خواهند بود که سیستم‌های نظارتی پیشین توان آن را نداشتند؛ همچنین این شناسایی سبب درک و تحلیل بهتری از ماهیگیری غیرقانونی می‌شود. سازمان Global Fishing Watch گفت: دستاورد جدید پژوهشگران، آغاز دوران تازه‌ای در مدیریت اقیانوس‌ها است که می‌توان راحت‌تر از گذشته کشتی‌های ماهیگیری‌ غیرقانونی را شناسایی کرد.

به نظر شما این مطلب چه اندازه مفید بود؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

نظرات کاربران

نظرات پس از بررسی مدیریت منتشر خواهند شد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × 2 =