سپیدارتک
0

تحولی عمیق با ظهور هوش مصنوعی

تحول و ظهور هوش مصنوعی

در ابتدای مقاله باید عنوان کنیم که ظهور هوش مصنوعی در حقیقت یکی از دستاوردهای حائز اهمیت در دنیای فناوری به حساب می آید که نقش پر رنگ آن در زندگی بشر اجتناب ناپذیر است. به عنوان تعریف باید عرض کنیم که هوش مصنوعی به سیستم هایی اطلاق می گردد که قادرند واکنش هایی مثل رفتارهای هوشمند انسانی داشته باشند مانند؛ شبیه سازی روند های تفکر، توانایی کسب دانش، استدلال به منظور حل مسائل مختلف، درک شرایط پیچیده و سخت و … .

اثرات اقتصادی ظهور هوش مصنوعی

جالب است بدانید که پیش بینی موسسه تحقیقاتی معتبری نشان می دهد که میزان سرمایه اقتصادی هوش مصنوعی در جهان تا سال 2030 به رقمی معادل 15.7 تریلیون دلار خواهد رسید، در حالی که کل سرمایه های اقتصادی جهان در سال 2030 تقریبا معادل 100 تریلیون دلار خواهد بود و این نشان می دهد که سهم هوش مصنوعی در اقتصاد دنیا در سال های آتی بسیار پر رنگ خواهد بود.

بنابراین در 10 سال آتی جهان به صورت خاص به سمت اقتصاد ناشی از ظهور هوش مصنوعی حرکت خواهد کرد و ایران هم باید سهمی در این اقتصاد داشته باشد تا بتواند از مزایای آن بهره ببرد. البته اینکه سر این علم ناشناخته چه قرار است بیاید مشخص نیست، به همان صورتی که 5 سال پیش این علم تنها یک خیال بود و الان سرویس های آن در دسترس عموم قرار گرفته است.

ظهور و تحول هوش مصنوعی - یادگیری مصنوعی
ظهور هوش مصنوعی و تحولاتی که بر روی عصر ما گذاشت – یادگیری مصنوعی

ظهور هوش مصنوعی منشا یادگیری ماشین

جالب است بدانید که یکی از زیر مجموعه های اساسی هوش مصنوعی یادگیری ماشین ها به حساب می آید. شاید در نگاه نخست این امر خیلی کاربردی نباشد ولی زمانی این موضوع اهمیت خود را نشان می دهد که به این فکر کنیم بسیاری از تحولات با یادگیری انسان ها روی داده است و بسیاری از تحولات دیگر با یادگیری ماشین ها رخ خواهد داد!! نکته مهم دیگر این که سرعت یادگیری ماشین با انسان متفاوت است و ماشین ها سرعت یادگیری بسیار بالاتری دارند و این بسیار مهم است و میتوان از ماشین ها در جهت حل مسائل پیش روی بشر استفاده کرد و این ارزش این فرآیند را نمایان خواهد ساخت.

شرایط کسب و کارها و هوش مصنوعی

ظهور و تحول یادگیری مصنوعی به شکلی خواهد بود که کسب و کار ها را به صورت کلی با تحولی عظیم رو به رو خواهد کرد و در واقع خیلی از این کسب و کار هایی که شاهد آن هستیم در آینده نزدیک وجود نخواهند داشت. در حال حاضر ماشین ها قادرند با دریافت کلید واژه، اشعار شکسپیر را تولید کنند!!! درست است که دقت آنها در حال حاضر 100 درصد نیست ولی رسیدن به این عدد خیلی هم دور از ذهن نیست.

به عنوان مثال صنعت مترجم ماشینی در سال های آتی به دقت 100 درصد خواهد رسید و همچنین در حوزه فناوری های خودرویی موضوع انبوه سازی ماشین های خودران پیش آمده است که خود تحول بسیار بزرگی خواهد بود. بسیاری از معلولان امروزه قادرند به وسیله هوش مصنوعی به حرکت درآیند به این صورت که آن ها یک کلاه روی سر خود قرار می دهند که در کلاه یک سری الکترو جای گذاری شده است و سیگنال هایی مبنی بر حرکت به عنوان دستور به مغز انسان ارسال می گردد که بیمار قادر به حرکت خواهد بود.

اثرات ظهور هوش مصنوعی بر کشور عزیزمان ایران

در خصوص با این موضوع معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات بیان کرد که « ما از لحاظ نیروی انسانی و مسائل دانشی هوش مصنوعی از وضعیت مناسبی برخوردار هستیم و بر اساس گزارشات موثق ایران در دنیا در جایگاه 7 الی 15 تولید علم در حوزه هوش مصنوعی و فارغ التحصیلات دانشگاهی قرار دارد. همان طور که پیش تر هم گفتیم کشور ما از لحاظ تولید علم در حوزه هوش مصنوعی شرایط مناسبی در جهان دارد ولی از لحاظ جذب هوش مصنوعی نیاز به توجه بیشتری دیده میشود (جذب هوش مصنوعی بدین معنی است که قادر باشیم از ظرفیت های این موضوع در صنایع خود استفاده نماییم). از لحاظ این مورد رتبه ایران در جهان 72 می باشد که بسیار قابل ارتقا و تلاش خواهد بود.

هوش مصنوعی در صنایع کشور

وی در خصوص با عدم استفاده از هوش مصنوعی در انواع صنایع این طور بیان داشت که: «در شرایط کنونی ضرورتی مبنی بر استفاده از هوش مصنوعی در صنایع مختلف دیده نمی شود و با وجود صحبت های بسیار مدیران خصوص و دولتی هنوز باور جدی و مناسبتی در خصوص با آن دیده نشده است، البته این در حالی است که استفاده از این علم جدید بسیار به روانسازی فرآیند ها در انواع سازمان ها و صنایع مختلف کمک می کند و می تواند در بسیاری از موارد راه گشا باشد و علم به این موضوع در میان مدیران دیده می شود ولی اقدامی در خصوص با بهره گیری از این علم در صنایع ایران به صورت جدی دیده نمی شود.

ظهور و تحول هوش مصنوعی در صنایع - مجله یادگیری مصنوعی
تحول کسب و کارهای مختلف به وسیله هوش مصنوعی – مجله یادگیری مصنوعی

کم کردن هزینه ها و افزایش بهره وری از کاربردهای مهم ظهور هوش مصنوعی در صنعت به حساب می آید و در حوزه هایی مانند پزشکی، زنجیره تامین، مدیریت ترافیک، مدیریت هوشمند شهری و … کاربرد گسترده و وسیعی را میتواند داشته باشد. دلیل دیگر عدم استفاده مدیران دانش ناکافی از این علم به حساب می آید و در ابتدا باید مدیران به دانش تخصصی استفاده از این ابزار تجهیز شوند و در ادامه از آن ها توقع استفاده مستقیم این علم در صنعت را داشت. به همین دلایل ما خیلی از فرصت های به دست آمده از ظهور هوش مصنوعی در صنایع خودمون بهره نمیگیرم.

بهره گیری فعلی از قابلیت های هوش مصنوعی در کشورمان

وی اینطور ادامه داد که: این بدین معنی نخواهد بود که ما به صورت کلی از ظرفیت های موجود در این زمینه غافل هستیم و به هیج وجهی از آن استفاده نمی کنیم، بلکه در مواردی به صورت مناسبی از قابلیت های هوش مصنوعی بهره گرفته میشود مثلا در موضوع پردازش تصویر از این مورد بهره های لازم گرفته شده است.

همچنین هوش مصنوعی به ما این امکان را خواهد داد تا محدوده آلودگی هوا را به وسیله آن رصد کنیم و از ورود خوردرو ها به این نواحی و محدوده طرح ترافیک شهری جلوگیری کنیم. در گذشته تمامی این امور با استفاده از نیروهای انسانی پلیس صورت می پذیرفت ولی در حال حاضر دیگر نیازی به آن ها در این خصوص دیده نمیشود و در واقع این نشان از کاهش هزینه ها و افزایش بهره وری به صورت قابل ملاحظه ای خواهد بود.

در اپلیکیشن های مسیر یاب نیز از هوش مصنوعی بهره گرفته شده است که در واقع در آن از الگوریتم های هوش مصنوعی استفاده شده است. همچنین در موارد دیگر هم استفاده هایی از این علم میشود و مطالبی که عنوان شد دال بر این نخواهد بود که ما از ظرفیت ها این حوزه بهره نمیگیرم بلکه از تمامی ظرفیت ها و قابلیت های موجود آن استفاده نمی گردد.

کلام آخر

نکته قابل توجه این است که به سختی می توان حوزه ای را یافت که هوش مصنوعی قادر به یاری در آن ها نباشد. امیدوارم که از مطالب این محتوا نهایت بهره رو برده باشید.

به نظر شما این مطلب چه اندازه مفید بود؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

نظرات کاربران

نظرات پس از بررسی مدیریت منتشر خواهند شد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9 + یازده =